<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fall i lakseprisene etter bransjetreff

Lakseprisene faller etter Barcelona-messe. – Det virker som markedet har bestemt seg for at prisene må ned, sier en eksportør til IntraFish.

Publisert 28. apr. 2023 kl. 14.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
Foto: Dreamstime

Konsensusen hos de Intrafish tar kontakt med like etter klokken 13.10 fredag, er at det er utfordrende å få et bilde på prisen. Men pilene peker tydelig nedover, skriver bransjeavisen IntraFish fredag.

Mange av aktørene som driver med kjøp og salg av laks har denne uken vært i Barcelona på sjømatmessen Seafood Expo Global. Messen ble avsluttet torsdag, mens mange er på vei hjem igjen i løpet av fredagen.

– Det er vanskelig å få tak i folk etter messen. Det gjør det også vanskelig å få informasjon, men prisene ser ut til å sige nedover, sier en eksportør.

En eksportør i Midt-Norge viser til at det er normalt med et prisfall på denne tiden av året.

– Det har gått nedover jevnt og trutt denne uken, det er normalt for årstiden, med messer og slikt.

Flere av eksportørene Intrafish snakker med melder at det har vært en tung uke for lakseprisene.

– Det virker som markedet har bestemt seg for at prisene må ned. Jeg vil si vi skal godt under 100 kroner for fisken mellom tre og fire kilo. Kanskje 90–95 kroner, sier en eksportør.

Intrafish får opplyst følgende priser til oppdretter i nord:

  • 3–4 kilo: 90 – kr/kg
  • 4–5 kilo: 100 – kr/kg
  • 5–6 kilo: 103 – 110 kr/kg
  • 6+ kilo: 115 – kr/kg

(TDN Direkt)