<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EFUEL: VENTER HYSYNERGI 1-OPPSTART I 2H 2024 (TIDLIGERE I 2.KV)

TDN
Publisert 25. apr. 2024 kl. 08.25

Oslo (Infront TDN Direkt): Everfuel forventer nå HySynergy 1-produksjonsoppstart i andre halvdel av 2024, mot den tidligere guidingen om en oppstart i midten av andre kvartal 2024.

Det fremgår av en melding onsdag kveld.

"Selskapet fortsetter fremdriften av igangkjøringen med fokus på delsystemene som kreves for å starte produksjon og levering av grønt hydrogen. Som tidligere meddelt er hovedelektrolysøranlegget klart for oppstart, mens noen delsystemer opplever forsinkelser etter igangkjøringstester. Dette påvirker den planlagte oppstarten av HySynergy 1-anlegget og produksjonsstart er nå forventet i andre halvdel av 2024", skriver selskapet.

Testing, verifisering og sertifisering utføres i nært samarbeid med elektrolysørleverandøren Nel og andre underleverandører med fokus på følgende områder: høytrykkssystemer, kompressorer, samt fullføring av programvare og automatisering, dokumentasjon og sertifiseringer.

Everfuel og elektrolysørleverandøren er enige om at en sikker og langsiktig robust løsning er i begge parters interesse, påpekes det.

-Vi opplever for øyeblikket noen tekniske utfordringer relatert til et par Balance of Plant-moduler som Nel har ansvar for. Selv om disse modulene ikke er en del av Nels nåværende standard prosjektomfang, forblir vi forpliktet til å løse problemene i nært samarbeid med Everfuels team. Nel vil også støtte Everfuel med andre tekniske utfordringer, som ikke er en del av Nels leveranseomfang, for å få HySynergy 1 trygt i drift så snart som mulig, sier Nel-konsernsjef Håkon Volldal i en kommentar.

-Implementeringen av et trygt og langsiktig bærekraftig produksjonsanlegg for hydrogen er av absolutt høyeste prioritet for Everfuel. Vi arbeider svært tett med partnere og leverandører for å sikre at dette blir fullført på en god måte så raskt som mulig, sier administrerende direktør Jacob Krogsgaard i Everfuel i en kommentar.