<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever stans i teknologieksport til Kinas halvledergiganter

Representantenes hus' Kina-komité krever stans i teknologieksport til Huawei og SMIC på grunn av brudd på handelsrestriksjoner.

Publisert 7. sep. 2023 kl. 21.20
Oppdatert 7. sep. 2023 klokken 21.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
KREVER EKSPORTSTANS: Mike Gallagher ønsker total stans i teknologieksport til flere av Kinas største halvlederselskap. Foto: Bloomberg

Lederen for Representantenes hus' komité for Kina sa onsdag at USAs handelsdepartement bør avslutte all teknologieksport til Huawei og Kinas fremste halvlederselskap på grunn av oppdagelsen av nye brikker i Huawei-telefoner som kan bryte med handelsrestriksjoner, melder Reuters.

Representant Mike Gallagher, en innflytelsesrik republikansk lovgiver, har bedt om at USAs handelsdepartement avslutter teknologieksport til Huawei og Kinas fremste halvlederselskap. Dette kommer etter at Huawei nylig lanserte Mate 60 Pro, en telefon som inneholder en brikke antatt å være produsert med en teknologisk gjennomgang fra kinesiske Semiconductor International Manufacturing Corporation (SIMC).

«Denne brikken inneholder trolig amerikansk teknologi, og derfor kan SMIC ha brutt reglene til USAs handelsdepartement», sa Gallagher.

Han insisterer på å stoppe all eksport av amerikansk teknologi til både Huawei og SMIC for å sende et klart signal om at brudd på amerikansk lov og nasjonal sikkerhet vil føre til teknologisk isolasjon. Huawei ble svartelistet i 2019, og SMIC ble også inkludert på en tilsvarende liste i 2020 på grunn av bekymringer knyttet til militær teknologi.

Handelsrestriksjonene som ble pålagt Huawei og SMIC inkluderer Foreign Direct Product Rule, som er ment å hindre ethvert selskap over hele verden fra å bruke verktøy fra USA til å produsere en brikke for Huawei.

Tidligere har leverandører til Huawei og SMIC mottatt lisenser verdt milliarder av dollar for å selge amerikansk teknologi til selskapene, til tross for at de står på handelslistene. Omtrent 90 prosent av lisensene var for salg til SMIC.