<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Google sier opp flere hundre ansatte

Google fortsetter kuttene etter å ha sagt mer enn seks prosent av arbeidsstyrken i 2023. 

Publisert 11. jan. 2024 kl. 09.54
Oppdatert 11. jan. 2024 klokken 09.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
KUTT: Google sier opp flere hundre ansatte.  Foto: Bloomberg

GOOG.US

Googles morsselskap Alphabet sier opp flere hundre ansatte. Det melder Bloomberg torsdag. 

Berørte ansatte jobbet med den stemmebaserte Google Assistant samt selskapets AR-satsing. Ansatte i selskapets sentrale ingeniørorganisasjon ble også påvirket av kuttene, opplyser selskapet. 

– I løpet av andre halvdel av 2023 gjorde flere av våre team endringer for å bli mer effektive, jobbe bedre sammen og tilpasse ressursbruk. Noen team fortsetter å gjøre slike organisatoriske endringer i år, som inkluderer eliminering av stillinger globalt, sa en talsperson fra Google. 

Google skapte overskrifter i januar i fjor, da de annonserte at de ville kutte omtrent 12 000 jobber, mer enn seks prosent av den globale arbeidsstyrken. Selskapet fortsatte å gjøre mindre kutt gjennom 2023, inkludert nedbemanninger innen team som fokuserer på rekruttering, nyhetsprodukter og kartleggingsappen Waze. 

Alphabet Workers Union, som representerer noen av selskapets ansatte, kritiserte nedbemanningene i en uttalelse som ble publisert på det sosiale nettverket X, tidligere kjent som Twitter.

«Våre medlemmer og lagkamerater jobber hardt hver dag for å bygge gode produkter for brukerne våre, og selskapet kan ikke fortsette å si opp våre kolleger samtidig som de tjener milliarder hver kvartal. Vi vil ikke stoppe kampen før jobbene våre er trygge!» skrev gruppen.