<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dropper amerikanske chiper

Kina vil fase ut amerikanske chipper og operativsystemer til fordel for egne løsninger.

Publisert 24. mars 2024 kl. 09.50
Oppdatert 24. mars 2024 klokken 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
FASER UT: Kinas president Xi Jinping, vil satse på egenprodusert kontra amerikanskprodusert. Foto: AFP

Kina har introdusert retningslinjer for å fase ut amerikanske mikroprosessorer fra Intel og AMD, fra serverere og datamaskiner som benyttes av myndighetsperson, ifølge Financial Times (FT).

De nye retningslinjene for anskaffelser vil også prøve å sette operativsystemer som Microsoft Office på sidelinjen til fordel for lokale kinesiske alternativer, heter det.

Ifølge FT ble retningslinjene lagt frem i desember, og det meldes at kinesiske myndigheter har begynt å innrette seg etter de nye reglene.

De nye retningslinjene setter føringer for politiske instanser høyere enn kommunalt nivå, og inkluderer kriterier som at prosessorer og operativsystemer skal være «trygge og pålitelige» når det gjøres innkjøp.

Reuters har forsøkt å få kommentarer fra Intel og AMD, uten at de har besvart henveldelsene.

USA har hatt som mål å øke egen produksjon av halvledere, og samtidig redusere avhengigheten av Kina og Taiwan, etter at Biden-administrasjonen i 2022 la frem Chips and Science Act.