<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Apple fjerner sosiale medier i Kina

WhatsApp og Telegram er blant tjenestene som forsvinner i Kina. Myndighetene vil redusere kritiske meninger om president Xi Jinping.

Publisert 19. apr. 2024 kl. 07.28
Oppdatert 19. apr. 2024 klokken 08.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
BLOKKERT: Kinas president Xi Jinping stenger ute flere sosiale medier. Minh Hoang / AP / NTB

Etter ordre fra Beijing, har Apple fjernet en rekke sosiale medier fra sin App Store i Kina. Bakgrunnen skal være nasjonale sikkerhetshensyn, melder Wall Street Journal.

Blant de fjernede appene, er WhatsApp, Threads, Signal og Telegram. De to førstnevnte er en del av Meta-paraplyen.

En kilde sier til Wall Street Journal at en av grunnene til utestengingen er at plattformene inneholder negativ informasjon om kinesisk politikk og president Xi Jinping. Dette avvises av Apple.

– Vi er pålagt til å følge lovene i de landene hvor vi opererer, selv om vi er uenige. Kina har beordret fjerningen av appene fra den kinesiske butikken basert av deres nasjonale sikkerhetsbekymringer, skriver Apple i en uttalelse.

Utestengigen skjer på bakgrunn av strenge krav til sikkerhet fra kinesiske myndigheter, som frykter bruk av slike apper vil være en kilde for å spre negativt innhold eller organisere demonstrasjoner. Alle apptjenester må være registrert hos myndighetene, og uregistrerte apper vil bli fjernet.

Apple er den største telefonprodusenten i Kina, med mer enn 17 prosent av markedet.