<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inntektsoppgang for Elmera

Elmeras kvartalstall viser økte inntekter og resultater.

Publisert 8. mai 2024 kl. 07.34
Oppdatert 8. mai 2024 klokken 12.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
ELMERA-SJEF: Rolf Barmen. Foto: Iván Kverme

Onsdag var det energikonglomeratet Elmeras tur til å legge frem kvartalstall for første kvartal 2024. Tallene viser justerte inntekter på 550 millioner, hvilket er en økning fra 534 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsresultatet endte på 230 millioner, opp 32 millioner fra samme periode i 2023.

– Vi er godt fornøyd med dette kvartalet, og vi leverer gode resultater i alle våre segmenter. Den positive utviklingen i både kundevekst og kundetilfredshet i Consumersegmentet er særlig gledelig, skriver adm. direktør Rolf Barmen i børsmeldingen.

Både strømprisene og gjennomsnittstemperaturene falt fra første kvartal 2023, og bidro til økt strømforbruk i Consumer-segmentet, mens forbruket var stabilt mot fjoråret i Business-segmentet.

I Nordic-segmentet falt volumet fra fjoråret, i tråd med den planlagte strategiske utfasingen av gamle fastpriskontrakter, noe som ga et økt justert driftsresultat sammenlignet med fjoråret.

I New Growth Initiatives økte antall mobilabonnenter fra forrige kvartal, etter en periode med kundeavgang knyttet til overgangen til nytt mobilnett i 2023.

«Mobilvirksomheten vår er godt posisjonert for videre vekst, og jeg er godt fornøyd med hvordan vi har håndtert overgangen til nytt mobilnett», heter det videre.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00