<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skrur opp prisen – får drahjelp av Biden

Elbilprodusenten Tesla hever prisen på selskapets mest populære modell. Samtidig vil president Joe Biden stramme inn på utslipp fra bilparken.

Publisert 16. mars 2024 kl. 16.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
KAN FÅ DRAHJELP: Elon Musk og Tesla-aksjen vil nyte godt av strengere klimapolitikk i bilparken. Foto: Bloomberg

Elon Musk og Tesla vil øke prisene for alle Model Y-modellene i USA med 1.000 dollar fra 1. april, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet økte 1. mars prisene på Model Y med bakhjulsdrift og Long Range-modellen med 1.000 dollar til henholdsvis 43.990 dollar og 48.990 dollar. Tesla gjorde det ikke eksplisitt klart om økningen i april ville komme i tillegg til økningen i mars for bakhjuls- og Long Range-modellen.

Tesla hadde midlertidig kuttet prisene på noen av sine Model Y-biler i USA i februar.

I februar kuttet selskapet prisene på Model Y og Model Y Long Range med 1.000 dollar.

«Dette er den essensielle utfordringen med produksjon: fabrikker trenger kontinuerlig produksjon for effektivitet, men etterspørselen er sesongbasert,» skrev adm. direktør Elon Musk i februar på X.

Drahjelp fra Biden

Tesla har hatt en tøff start på året og aksjen er ned over 30 prosent så langt i år. Fra 248 dollar ved årsskifte til 163 dollar fredag.

Elon Musk kan dog se ut til å få drahjelp av president Joe Biden. Ifølge Bloomberg forbereder Biden-administrasjonen seg på å innføre de strengeste reguleringene noensinne på utslipp i bilparken, i et forsøk på å fremme salget av elektriske kjøretøy.

Tiltaket, som setter grenser for blant annet sot og CO2-utslipp, blir sett på som en av de mest betydningsfulle klimareguleringene som innføres av president Joe Biden, skriver nyhetskanalen.