<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skogigant stuper 30 prosent etter kvartalstall

Foot Locker legger frem røde tall som følge av at forbrukerne strammer inn.

Publisert 23. aug. 2023 kl. 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
NEDTUR I VENTE: Foot Locker stenger utbyttekranen og senker forventningene. Selskaper har flere butikker i Norge. Foto: Bloomberg

Skogiganten Foot Locker faller 30 prosent i førhandelen på Wall Street onsdag. Nedgangen kommer etter at selskapet rapporterte et tap i andre kvartal, samtidig som det nedjusterte helårsguidingen og kutter utbyttet.

Foot Locker hadde et nettotap på 5 millioner dollar, tilsvarende et tap på 5 cent per aksje, for kvartalet. Dette står i kontrast til et overskudd på 94 millioner dollar, eller 99 cent per aksje, i samme kvartal året før, ifølge MarketWatch.

Det totale salget falt med 9.9 prosent til 1.891 milliarder dollar fra 2.065 milliarder dollar året før. Det var lavere enn forventede 1.879 milliarder dollar, ifølge FactSets-konsensus. 

– Våre resultater for andre kvartal var generelt som vi hadde forventet, til tross for de vedvarende utfordringene i forbrukermiljøet, kommenterer adm. direktør Mary Dillon.

Kina-bekymringer

Foot Locker slapp tallene dagen etter at konkurrenten Dick's Sporting Goods rapporterte skuffende resultater for andre kvartal og senket guidingen for året, delvis på grunn av mer tyveri i sine butikker.

Også konkurrenten Nike rammes av bekymringene rundt Kinas økonomi. Aksjen endte ned for niende dag på rad tirsdag, hvilket er den lengste tapsrekken siden selskapet ble børsnotert i 1980 på New York Stock Exchange.

Investorer verden over er bekymret etter at Kina, som er et viktig marked for mange selskaper, befinner seg i en dyp finansiell krise. Etter å ha lagt frem flere skuffende økonomiske tall, har Kina til og med sluttet å rapportere om ungdomsledigheten i landet.