<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fyker opp på børs etter nye avtaler

Thor Medical har inngått intensjonsavtaler som potensielt kan føre til at selskapets planlagte fabrikk blir for liten.

Publisert 15. nov. 2023 kl. 10.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
SJEF OG STØRSTE EIER: Alf Bjørseth er både adm. direktør og største aksjonær i Thor Medical med 24,5 prosents eierandel. Foto: Hans Iver Odenrud

 

Thor Medical har inngått intensjonsavtaler med tre radiofarmasøytiske selskaper for fremtidige leveranser av såkalte alfaemittere, opplyser selskapet onsdag.

To av selskapene holder til i Skandinavia, mens det siste er USA-basert. Alle utvikler nye kreftbehandlinger, og alle er kommet frem til klinisk testing av sine produktkandidater, opplyses det.

Skulle legemiddelselskapenes kliniske tester lykkes og lede til markedslansering, anslår Thor Medical en fremtidig etterspørsel for alfaemittere som vil overgå den opprinnelig planlagte produksjonskapasiteten ved selskapets første produksjonsfasilitet.

Thor Medical-aksjen stiger onsdag formiddag rundt 25 prosent på nyheten.

Markedet modnes

Alf Bjørseth, adm. direktør i Thor Medical siden slutten av juni i år, kommenterer at samarbeidene med disse tre selskapene viser hvor modent markedet er blitt for selskapets produkter.

– Vi vil sikte mot å utvikle avtalene til konkrete leveringskontrakter som en del av arbeidet med å fatte en endelig investeringsbeslutning for vår første produksjonsfasilitet i industriell skala i 2025, sier han i meldingen.

Gamle Nanovector

Thor Medical ble i sommer kjøpt opp av Nordic Nanovector, som med sammenslåingen byttet navn til Thor Medical. Da hadde Nordic Nanovectors fremtid vært uviss i et års tid, helt siden prestisjestudien Paradigme ble besluttet lagt ned.

Thor Medical produserer såkalte alfaemitterende radionuklider for kreftbehandling. I fjor sommer, da fusjonen ble gjort kjent, ble radioterapimarkedet anslått å vokse til nær 30 milliarder dollar innen 2030.

Det ble også presentert planer om å gjøre en endelig investeringsbeslutning for et produksjonsanlegg i 2025, med en anslått investeringssum på 350 millioner kroner.