<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utsetter Quantafuel-frist igjen

Oppkjøpsgiganten har problemer med å få nok aksepter for budet sitt på konkurstruede Quantafuel.

Publisert 17. apr. 2023 kl. 07.35
Oppdatert 17. apr. 2023 klokken 10.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Lars Rosenløv, Quantafuel-sjef. Foto: Iván Kverme

QFUEL

Viridor har nok en gang ikke fått tilstrekkelig aksept for sitt bud på plastgjenvinningsselskapet Quantafuel, ifølge en børsmelding mandag.

Det britiske selskapet har mottatt aksepter for 129,2 millioner aksjer, tilsvarende om lag 77,9 prosent av utestående aksjer og stemmeretter. For at budet skal gå gjennom må 90 prosent godkjenne det.

Viridor forlenger dermed tilbudsperioden for kjøp av alle aksjer i Quantafuel for 6,38 kroner pr. aksje til klokken 16.30 21. april. Fristen kan utsettes flere ganger, men ikke forbi 11. mai 2023.

Ikke første gang

I slutten av mars lydde samme melding fra Viridor, som den gang bare hadde fått aksept fra 72 prosent av aksjonærene.

Bud-trøbbelet har gått hardt utover Quantafuel-aksjen, som fredag stengte på 5,35 kroner pr. aksje. Det siste året er aksjen ned over 70 prosent.

Det var i slutten av februar at britiske Viridor, som er kontrollert av amerikanske Kohlberg Kravis Roberts, bydde rett over 1 milliard kroner for Quantafuel. Selskapet hadde i lengre tid har jobbet med å lande en finansieringsløsning, og utsatte kvartalsrapporten like før nyheten kom.

Anbefalte budet

Quantafuel satte i gang en strategisk gjennomgang 12. oktober i fjor. Siden den gang har styret og ledelsen lett bredt for å finne en mulig strategisk eller finansiell partner for å sikre en langsiktig finansieringsløsning for selskapet.

«Selskapet ser ingen andre levedyktige og realistiske langsiktige finansieringsløsninger som alternativ enn budet», skrev Quantafuel om Viridor-budet.

Om ikke minst 90 prosent av aksjonærene stemmer for budet, eller om kravet om en aksept på 90 prosent ikke blir gitt avkall på, må styret vurdere andre muligheter for å finne kortsiktig finansiering, ble det også opplyst.