<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikerne omfavner bilskipsrakett

Det koker i bilskipsmarkedet. Nå får kontraktene Höegh Autoliners har landet mye oppmerksomhet blant analytikerne.

Publisert 19. aug. 2023 kl. 14.47
Oppdatert 19. aug. 2023 klokken 14.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 354 ord
IKKE ALENE: Analytiker Frode Mørkedal i Clarksons Securities er langt fra den eneste som har skrudd opp kursmålet i etterkant av Höegh Autoliners' kvartalstall. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Torsdag hoppet Höegh Autoliners på kruttsterke kvartalstall, før aksjen igjen steg fredag. Det gjør at rederiet kan se tilbake på en sterk periode på børsen, med en oppgang på over 20 prosent den seneste måneden.

Bunnlinjen på 132,9 millioner dollar i andre kvartal alene, opp fra 53,2 millioner dollar i fjor, er sterkt, men det var spesielt kontraktsfornyelsene som stjal analytikernes oppmerksomhet.

«18 prosent av av årlige fraktvolumer er blitt forhandlet betydelig høyere», skriver Clarksons Securities-analytiker Frode Mørkedal i en oppdatering.

Med omsetningen av lavt betalende, gamle kontrakter – kombinert med at 33 prosent av årlige volumer må reforhandles i 2024 – kan ifølge shippinganalytikeren støtte økende netto fraktrater og dermed inntjeningsestimatene.

«30 prosent av volumene er fortsatt knyttet til spotmarkedet, som kan bevege seg i den andre retningen his og når syklusen snur, men kontraktsandelen vil være en buffer for inntjeningen og verdsettelsen», heter det.

Snur seg rundt

Mørkedal skrur opp kursmålet fra 75 til 100 kroner og gjentar kjøpsanbefalingen, hvilket sammenlignes mot en børskurs på 72,3 kroner. 

Og han er langt i fra den eneste. SEB-analytiker Fredrik Ness, som siden februar i år har hatt en hold-anbefaling på grunn av bekymringer rundt ordreboken, går tilbake til kjøp igjen. 

«Selv om vi fortsatt er bekymret for den voksende ordreboken, endrer ny informasjon om kontrakter balansen mellom ordreboken og inntjeningen», skriver han ifølge Infront TDN Direkt.

Lavere kostnader og et utbytte på 0,3312 dollar pr. aksje – tilsvarende 50 prosent av det justerte nettoresultatet justert for skattekreditter – styrker det positive synet på aksjen, skriver analytikeren videre. 

Det bidrar til å sende opp kursmålet fra 75 til 95 kroner, og derfor også en oppgradering fra hold til kjøp.

Analyserush

ABG Sundal Collier-analytiker oppjusterer kursmålet fra 122 til 132 kroner og gjentar følgelig en kjøpsanbefaling. Det skjer etter å skrudd opp EBITDA-estimatene med 14 og 37 prosent for henholdsvis 2024 og 2025. 

Pareto Securities' analysesjef, Eirik Haavaldsen, øker kursmålet fra 100 til 110 kroner, mens DNB Markets-analytiker Jørgen Lian jekker opp fra 96 til 107 kroner.

Det er syv analytikere som dekker Höegh Autoliners-aksjen. Samtlige anbefaler nå kjøp.

Det seneste året har aksjen gitt en totalavkastning på 88,0 prosent.