<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Frykter AI kan ta ned hele internett

Det tidligere OpenAI-styret fryktet at kunstig intelligens kan hacke seg selv. Nærmer Sam Altman seg dette, går alarmen, tror aksjekommentator Karl Johan Molnes.

Publisert 23. nov. 2023 kl. 11.31
Oppdatert 23. nov. 2023 klokken 11.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord

Kaoset i OpenAI, der gründer Sam Altman ble kastet som toppsjef før helgen og gjeninnsatt denne uken, har dominert nyhetsbildet de siste dagene. 

På Børsmorgen torsdag trakk aksjekommentator Karl Johan Molnes frem intervjuet Financial Times gjorde med professor Helen Toner ved Washington-baserte Georgetown University i dagens morgenpod. Hun satt i OpenAI-styret som kastet Altman – et styre som nå er byttet ut.

Frykter AI kan hacke seg selv

– Hun sier at styret var bekymret for at kunstig intelligens (AI) skal komme i stand til å programmere så bra at det kan begynne å hacke infrastrukturen og ta ned hele internett uten at noen skjønner hva som skjer, sa han.

– Hvis det er en mulighet, må man begynne å beskytte seg. Dette blir litt som å behandle radioaktivitet; det er farlig, men man må passe på at det ikke misbrukes, fortsatte Molnes.

Musk har tenkt på det lenge

Den potensielle faren AI kan representere er noe eksempelvis Elon Musk har hatt i tankene lenge. Tidligere i år avslørte Tesla-gründeren at regulering av AI var temaet han trakk frem i sitt eneste møte med daværende president Barack Obama, og i 2017 Musk gjentok budskapet overfor National Governors Association, organet bestående av guvernørene i alle USAs delstater og territorier.

– Dette er nok tanker som har vært der hele tiden, og hvis det viser seg at Sam Altman nærmer seg å utvikle dette, så går alarmen, sa Molnes.