<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En helt vanvittig verdsettelse

Den svake trenden fortsetter på kinesiske børser, og Robert Næss i Nordea drar frem noen usedvanlig lavt prisede aksjer.

Publisert 18. jan. 2024 kl. 10.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 328 ord
KINA-KRISE: Nordeas investeringsdirektør Robert Næss reagerer på prisingen av kinesiske aksjer. Foto: Iván Kverme

Etter et skuffende 2023 fortsetter den svake trenden for kinesiske aksjer inn i 2024. 

Hongkong-børsen hentet seg torsdag litt inn etter onsdagens fall på nesten 4 prosent, men er ned 9 prosent siden årsskiftet. Shanghai-børsen har falt 5 prosent siden nyttår.

DN påpeker at en indeks som følger et utvalg kinesiske selskaper nå prises til 9,5 ganger forventet inntjening neste 12 måneder, mens amerikanske S&P 500 ligger nærmere 20-gangeren.

– Det er en prising jeg ikke helt hadde sett for meg for noen år siden. Det er rett og slett veldig få som vil ha de kinesiske aksjene, men det bør finnes muligheter blant selskapene som tjener penger og har vekst. I store deler av markedet er det litt finanskrise-prising, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management til avisen.

– Ekstremt lavt priset

Næss peker på bekymringer rundt økonomisk vekst og handelskrigen med USA som to årsaker til skepsisen. Tall sluppet onsdag viste at BNP-veksten i Kina landet på 5,2 prosent på årsbasis i fjerde kvartal, mot ventet 5,3 prosent.

Investeringsdirektøren trekker overfor DN frem flere kinesiske aksjer han mener er usedvanlig lavt priset.

– China Communication Services er nesten gratis, det er egentlig en helt vanvittig verdsettelse. Alibaba er også ekstremt lavt priset, så jeg mener det er stor sannsynlighet for at den skal mye opp på lang sikt, selv om det ikke nødvendigvis skjer denne uken eller neste måned, sier Næss.

– Beijing er amatører

På Børsmorgen onsdag påpekte Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes at det er sjelden vi ser så store fall på Asia-børsene som vi har sett tidligere denne uken.

– Dette er sensitive indekser, men fallet kommer fordi investorene ser den amerikanske 10-årsrenten stige, samtidig som inflasjonen er på vei med båt rundt Kapp det gode håp. Dette betyr problemer, sa han.

– Og nå har visst Kina begynt å true institusjoner som selger aksjer. Det er det siste du må gjøre, så de er jo helt amatører, fortsatte Molnes.